Destructief onderzoek

Een asbestinventarisatie met destructief onderzoek omvat de inventarisatie van alle niet-direct-waarneembare asbest en asbesthoudende producten.


Dit betekent met andere woorden dat de onderzoeker op alle mogelijke manieren probeert vast te stellen waar eventueel asbesthoudende materialen zijn toegepast. Een destructief onderzoek wordt (bij voorkeur) uitgevoerd in lege toestand, zodat zonder nadelige gevolgen voor de gebruikers, beschadigingen kunnen worden gemaakt in de bouwkundige constructie. Dit houdt bijvoorbeeld in: het openen van vloeren, het openbreken van een spouwmuur, het verwijderen van een toilet en het openbreken van lambrisering.


Na het uitvoeren van een destructief onderzoek kan gezegd worden dat al het mogelijke is gedaan om niet-direct-waarneembare asbest en asbesthoudende producten vast te kunnen leggen.


Wanneer het destructieve onderzoek wordt uitgevoerd, kan dit een aanvulling zijn op een al eerder uitgevoerd visueel onderzoek of ineens plaatsvinden tijdens het eerste bezoek. In dit geval ontvangt u een asbestinventarisatierapport dat alle asbesthoudende producten beschrijft, welke zich in het onderzochte gebouw of object bevinden.

Onze opleidingen

Wij verzorgen opleidingen gericht op asbest en veiligheid.


Bekijk ons aanbod

Informatie aanvraag

Heeft u naar aanleiding van het lezen van de informatie op onze website nog vragen over onze diensten?

U kunt ons telefonisch bereiken via het telefoonnummer (072) 5037050 of via ons contactformulier.

Contactformulier

Ingenieursbureau Broomans BV | Melkweg 8 | 1841 JJ Stompetoren | (072) 5037050
| info@broomans.nl | Facebook | LinkedIn